MUCOFALK sa ukusom pomorandže

  • Šifra: 13024
  • 0 Na stanju
  • Proizveo: Dr Falk Pharm

MUCOFALK sa ukusom pomorandže , 20 kesica sa granulama, 20 x 5 g


Dejstvo

MUCOFALK sa ukusom pomorandže, lek, preparat biljnog porekla namenjen za regulaciju stolice. Sadrži semenjaču semena iz klasova Ispagule husk. MUCOFALK sadrži aktivnu supstancu, onu semena biljke Ispagule husk, koja bubri i apsorbuje vodu koja može biti 40 puta veća od njegove težine. NA taj način povećavase zapremina stolice, koja pri tome postaje meka, što stimuliše peristaltičke pokrete i povećava brzinu tranzita sadržaja creva.
MUCOFALK se upotrebljava kod:
- hronične kostipacije (zatvor),
- oboljenja kod kojih je poželjna lakša probava creva, npr. pukotine u mukoznoj membrani anusa (analne fuzure), hemoroidi, nakon operacija u predelu rektuma,
- terapija podrške kod dijareje nastale iz različitih uzroka,
- sindroma iritabilnog creva.


Sadržaj:

MUCOFALK sadrži aktivnu supstancu, semena biljke Ispagule husk, koja bubri i apsorbuje vodu koja može biti 40 puta veća od njegove težine. Na taj način povećava se zapremina stolice, koja pri tome postaje meka, što stimuliše peristaltičke pokrete i povećava brzinu tranzita sadržaja creva.


Preporučeni način uzimanja:

Odrasli i deca starija od 12 godina, jednu kesicu ( dozu ), do 3 puta na dan, nakon što se sadržaj razmuti u dosta tečnosti ( najmanje 150 ml.)
Kada se primenjuje u terapiji sindroma iritabilnih creva, odrasli pacijenti i deca preko 12 godina uzimaju sadržaj kesice sa jednom dozom Mucofalk Pomorandža 2 do 6 uta na dan, nakon što sadržaj razmute u najmanje 150 ml tečnosti.


Osnovna namena, delovanje:

Laksans